Световната здравна организация (СЗО) е близо до обявяването на края на пандемията

...
Световната здравна организация (СЗО) е близо до обявяването на края на пандемията
Коментари Харесай

Вирусолог: СЗО се готви да обяви края на пандемията от COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) е близо до оповестяването на края на пандемията от ковид, така като след поредицата от разновидности той към този момент не съставлява такава заплаха. Това разгласи вирусологът и ръководител на Италианската организация по медикаментите (Aifa) Джорджо Палу в изявление за националния ежедневник Corriere della Sera.
" Трябва да обявим края на пандемията. Вярвам, че Световната здравна организация е покрай това, забавянето се дължи на нерешителност “, разгласи Палу.
Той означи, че циркулиращият щам  " Арктурус “ често предизвиква настинки и конюнктивити при деца. " Има доста къс инкубационен интервал, два дни спрямо този на предходните варианти от 7-8 дни, което форсира предаването му, само че вирусът стопира в горните дихателни пътища, без да навлиза в белите дробове, което прави болестта леко или асимптоматично “, изясни вирусологът.
По думите му необходимостта от имунизиране остава единствено за рисковите групи, измежду които и възрастните хора.
" Очакваме формалния сигнал за края (на пандемията от COVID-19 - бел.ред.). Разбира се, живеем в подтекст, който от вирусологична позиция сигурно е следпандемичен. Данните за смъртността, заболеваемостта, непрекъснато хоспитализации също приказват за това “, добави Палу.
По-рано генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че организацията ще може да разгласи края на пандемията от COVID-19 в света до края на 2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР